Inschrijvingen

Symposium 2023 - Brede kijk op oliën en vetten in (dier)voeding

Door onvoorziene omstandigheden zal het symposium “Brede kijk op oliën en vetten in (dier)voeding” niet doorgaan op 9/11/23.

Algemeen

Oliën en vetten spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Zo gebruiken we elke dag producten waarin oliën en vetten verwerkt zijn en vaak zonder dat we daar bij stil staan. De categorie "oliën en vetten" is zeer divers: plantaardig of dierlijk, vast of vloeibaar, uit vruchten, bonen, noten, zaden, insecten of algen ... De laatste jaren werd er veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van alternatieve vetten met als doel de hoeveelheid verzadigde vetzuren in onze voeding te reduceren. Hoe ver staat het met het onderzoek naar gezonde vetten? Wat is er op heden beschikbaar en welke alternatieven staan klaar om onze supermarkten te veroveren? Behouden deze alternatieven dezelfde functionele eigenschappen zoals smaak en textuur en voldoen ze aan de eisen van de consument? Zijn ze veilig? En tenslotte hoe anticiperen bedrijven op maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid en circulaire economie? Kunnen reststromen gebruikt worden als nieuwe energiebronnen?

Wil je graag een antwoord op deze vragen? Kom dan zeker op donderdag 9 november 2023 naar het 13de NAAV-LL symposium "Brede kijk op oliën en vetten in (dier)voeding". Naast gerenommeerde sprekers uit België en Nederland die de verschillende invalshoeken rond het gebruik van oliën en vetten toelichten, zullen ook enkele sprekers uit het bedrijfsleven hun ervaringen met ons delen. Het symposium is voor iedereen die betrokken is bij het onderzoek naar en de ontwikkeling, de productie, het gebruik en de controle van oliën en vetten in de agrovoedingssector.

Inschrijvingen

Door onvoorziene omstandigheden zal het symposium “Brede kijk op oliën en vetten in (dier)voeding” niet doorgaan op 9/11/23.
Inschrijvingen zijn tot nader bericht niet mogelijk.
Wenst u op de hoogte te blijven van dit event, volg ons dan zeker via LinkedIn